Coworking: NeueHouse v Bradbury Building

Za realizací tohoto inspirativního coworkingového místa s názvem NeueHouse stojí kanadské studio DesignAgency, které ve slavné historické budově z 90. let 19. století v centru Los Angeles zabírá jedno samostatné patro. NeueHouse byl vybudován už v roce 2011 a prezentuje se jako kulturní domov pro tvůrce, inovátory a myšlenkové lídry. Kromě projektu v Los Angeles společnost provozuje další dva coworkingy v New Yorku a v Hollywoodu.

Prostor o rozloze přesahující 2 tisíce metrů čtverečních nabízí společné pracovní prostory, soukromá studia, konferenční místnosti, telefonní budky, salonky, wellness místnost a kavárnu s barem.

Coworking zabírá celé druhé patro pětipatrové budovy Bradbury Building , kterou si od architekta Sumnera Hunta v roce 1893 objednal těžařský magnát Lewis L Bradbury. Budova se objevila v mnoha filmech, televizních pořadech a hudebních klipech, včetně filmu Blade Runner od režiséra Ridleyho Scotta. V roce 1977 byla stavba vyhlášena národní kulturní památkou.

Vnější zdi jsou obloženy cihlami, pískovcem a terakotou. Úzká vstupní hala vede do velkého, prosvětleného atria se zdobeným litinovým zábradlím a historickými klecovými výtahy. Kolem něj jsou rozmístěny kanceláře a další coworkingové prostory.

„Pracovat s tak ikonickou budovou byla pro nás čest,“ říká Anwar Mekhayech, zakládající partner DesignAgency. ,,Jako odpověď na její bohatou vizuální historii a výrazný charakter jsme se rozhodli přidat novou vrstvu, která je moderní a svěží, s jemnými a elegantními prvky." Architekti zachovali řadu původních prvků, jako jsou odhalené dřevěné stropní trámy a dubové okenní rámy. Tým také zachoval 20 historických krbů, které jsou obloženy zvětralými a glazovanými cihlami. To vše bylo doplněno moderním vybavením, jako jsou designové parketové podlahy nebo lněné závěsy.

Prostory jsou vybaveny výraznými modrými pohovkami, elegantními stoly a křesly a uměleckými díly z místních galerií. V baru si uživatelé NeueHouse mohou vychutnat kávu nebo koktejl, zatímco sedí na růžových stoličkách lemujících dlouhý mramorový bar, nad kterým jsou zavěšeny lustry ve tvaru zeměkoule od britského designéra Lee Brooma.


Text: Dana Hradecká

Foto: NeueHouse

Mohlo by vás zajímat