Tauhaus / tradice s příchutí divočiny

Dům u řeky. Zdánlivá banalita výrazu je jen klam, který pomine okamžikem, kdy návštěvníci Tauhausu poznají, jaký jedinečný obsah představuje nově zrekonstruovaná tradiční vila v autentickém a malebném prostředí Přírodní rezervace Střela, za jejíž současnou architektonickou podobou stojí přední designérské studio Orgoj Chorchoj.

Dům na polosamotě, ztracený uprostřed divoké přírody, v kaňonu, bezprostředně na břehu řeky, nabízí čistý styl, tradiční design, luxusní provedení a moderní komfort, který našel uznání i v podobě vítězství v prestižní soutěži German Design Award pro rok 2024. 

Tauhaus je vhodný pro nenáročný odpočinkový pobyt, stejně tak dobře jako pro nezapomenutelnou svatbu v nevšedním a neotřelém duchu. Velkoryse pojatý areál hektarové zahrady s privátním přístupem k řece nabízí dostatek prostoru pro hry, volnočasové aktivity, relaxaci i zázemí pro zamýšlený event. Objekt původní zrekonstruované stodoly s rozlehlým patrem, uzpůsobeným do podoby velkého sálu, mohou hosté využít dle vlastního uvážení, třeba jako cvičebnu jógy, dětskou hernu nebo promítací sál.

Pro venkovní posezení lze využít rozlehlou terasu, její krytou část nebo malou privátní vinotéku. Kromě samotného ubytování v domě, uvítají vyznavači glampingu i luxusní maringotku umístěnou v diskrétní zóně zahrady s výhledem na řeku. Pro milovníky wellness jsou k dispozici dvě sauny – vnitřní s privátním bazénkem a venkovní s přístupem k řece. Středobodem vily je obří kachlová pec, šikovně propojující profesionálně vybavenou kuchyň s jídelnou a společenskou místností. Ubytování je připraveno v 7 stylových pokojích s vlastním sociálním zařízením a mnoha tradičními prvky, a to do celkové maximální kapacity 35 hostů. 

Kdysi dávno fořtovnou, dnes luxusním ubytovacím zařízením disponujícím jedinečným mixem stylu, tradice, komfortu a soukromí v čisté přírodě, v sousedství řeky a starobylého královského městečka Rabštejna nad Střelou. Vítejte v Tauhausu, vítejte v domě u řeky.

Bližší informace naleznete na: tauhaus.cz