YD Capital novým majitelem budovy na Moravském náměstí

Autorem brněnské stavby je významný místní stavitel František Alois Dvořák. Původně nájemní dům získal administrativní podobu před sto lety, dnes po mnoha rekonstrukcích nabízí 5 470 m² celkové plochy s obchodním patrem v přízemí a pěti nadzemními patry. Investor se zaměřuje na projekty v atraktivních lokalitách včetně regionálních center a má v plánu se v následujících letech zaměřit na další rozšíření svého portfolia tak, aby ho každých pět let mohl měnit.


Tondach už nejsou jenom střešní tašky

Výrobce tradičních pálených střešních tašek, společnost Wienerberger, nově nabízí i plastová a dřevěná střešní okna. Rozšířením svého výrobního portfolia chce společnost investorům zajistit kompletní portfolio produktů pro řešení vnější obálky budov.


Ocelové sítě jako architektonický prvek

Brněnský developerský projekt Rezidence Rostislavovo má fasádu, která kombinuje ocelové sítě s plíšky, čímž vytváří unikátní vizuální efekt. Sítě poskytují budově moderní a industriální vzhled, zatímco plíšky dodávají texturu a pohlcují světlo, čímž dávají fasádě jedinečný charakter. Designový prvek nejen esteticky obohacuje vzhled budovy, ale má také praktické výhody, jako jsou regulace osvětlení a ochrana před přímým slunečním zářením.


Společnost FIEGE nově i v CTParku Žatec

Společnost CTP pronajala poskytovateli logistických a přepravních služeb FIEGE 8 tisíc m² ve své nové průmyslově-logistické budově CTParku Žatec. FIEGE odtud hodlá dodávat pneumatiky výrobce Nexen automobilkám po celé Evropě. Sklad byl speciálně upraven pro skladování pneumatik v přepravních klecích. Jedná se již o třetí lokalitu společnosti FIEGE v portfoliu CTP.


Colliers: Hybridní pracovní model láká 7x více uchazečů

Hybridní pracovní model nabízející flexibilitu místa a času si čeští zaměstnanci oblíbili, jasně to podle poradenské společnosti Colliers ukazují i reakce na pracovní inzeráty. Přesto některé firmy volí návrat k intenzivnější docházce do kanceláře. Ty nabídky práce, které flexibilitu umožňují, přitahují podle průzkumu společnosti Colliers průměrně až sedminásobný počet uchazečů, než nabídky bez možnosti pracovat z domova. Zásadní roli v budování vztahu se zaměstnancem hraje i kvalitní a podporující vztah s nadřízeným. Pro více než polovinu zaměstnanců hraje důležitou roli i prostředí, ve kterém pracují.


YDeal Cars spojuje investici s emocemi

Investice do klasických a ikonických vozů se ukazují být nejen lukrativní, ale i fascinující způsob, jak zhodnotit kapitál. Nově založený podfond YDeal Cars, patřící do rodiny YDeal Funds Sicav Pavla Rydzyka, nabízí zajímavou příležitost pro ty, kteří sní o garáži plné exkluzivních vozů značek jako Ferrari, Lamborghini nebo Porsche. Fond se specializuje na nákup, renovaci a prodej vozů s potenciálem budoucího zhodnocení. Díky necykličnosti trhu s klasickými vozy přináší podle YDeal Funds investice do tohoto segmentu mimořádné výnosy a zároveň snižuje kolísavost portfolia.


Scott.Weber nově v pražském DOCKu

Největší poskytovatel privátních flexibilních kanceláří a coworkingu v Česku se rozšířil o lokalitu DOCK v Libni na Praze 8. Jejich čtrnácté centrum nabízí 350 kancelářských míst, eventové prostory, privátní terasy a přes 20 zasedacích a jiných místností pro soustředěnou práci pro zvýšení produktivity. Prostory Scott.Weber v DOCKu poskytují mimořádné množství relaxačních zón v duchu wellbeingu pro zajištění fyzického a duševního zdraví, pohody, a tím celkové spokojenosti pracovníků. Klientům je k dispozici bistro se šéfkuchařem a čerstvými surovinami přímo ze střešní terasy se zahradou. Je zde využíván koncept modulárních eventových prostor.


Uchovávání přebytků zelené elektřiny

Urbanity Campus Tachov spouští ve svém výrobním komplexu bateriové úložiště, které má zajistit uchování přebytků zelené elektřiny. Campus tak směřuje k energetické nezávislosti s využitím obnovitelných zdrojů. Úložiště je napojené na střešní solární elektrárnu. Vyrobená energie pokryje až 40 % roční spotřeby výrobního areálu. Skupina Urbanity plánuje kapacitu úložiště v příštích letech ještě rozšířit.


WorkLounge nově na Pankráci

V Praze na Pankráci otevírá svou novou pobočku coworkingu WorkLounge, která zde nabízí výběr z několika různých velikostí kanceláří s panoramatickým výhledem – od jednomístných až po šestimístné a také zasedací místnosti a vybavené společenské prostory. Atraktivní lokalitu a dobrou dopravní dostupnost doplňují služby, jako jsou vlastní parkování a kompletní servis, který je zahrnut v jednom měsíčním poplatku.


PKV si pro své sídlo vybralo brněnskou Vlněnu od CTP

Společnost PKV podepsala nájemní smlouvu s CTP v Brně. Firma bude využívat kancelářské prostory o rozloze téměř 3 000 m². Budovu I staví CTP v místě bývalého brněnského brownfieldu. Stavba se bude pyšnit unikátní skleněnou pilovitou fasádou a bude vybavena nejnovějšími smart technologiemi, včetně chytrého osvětlení nebo kontrolou kvality vzduchu. Díky těmto technologiím, spolu s cílením na minimální uhlíkovou stopu a získání nejvyšších certifikací BREEAM a WELL, aspiruje tato stavba navržená Studiem acht na titul nejmodernější a nejudržitelnější kancelářské budovy v Evropě.