Osobní interiérový designér – nová služba developerů

Developer 2MKZ chystá pro klienty ve svých rekreačních apartmánech službu osobního interiérového designéra, který s nimi vymyslí dle jejich přání kompletní zařízení apartmánu designovým nábytkem, včetně zařízení apartmánu před jeho převzetím. Developer touto službou cílí na zákazníky, kteří ocení komplexní řešení nebo pomoc při zařízení svých investičních nemovitostí.


Bytový projekt ve Vrchlabí spojuje soukromá lávka přes Labe

Druhá etapa bytového projektu Riverside Vrchlabí od developerské společnosti REKO je dokončená. Projekt se nachází v těsné blízkosti historického centra Vrchlabí na obou březích Labe, dvojice budov je propojena soukromou lávkou a nabízí celkem 56 bytů o velikosti 1+kk až 4+kk. Díky velkému zájmu byly nejdříve vyprodány největší byty, v nabídce realitní kanceláře TIDE REALITY jsou apartmány o velikosti 1+kk až 3+kk ve druhé a třetí poslední etapě, jejíž dokončení je plánováno na letošní léto.


Královský statek na Karlštejně

Rezidenční projekt v atraktivní lokalitě Karlštejna staví společnost ČSNF Group na půdorysu uzavřeného areálu a nabízí 90 bytových jednotek, které jsou podle developera ideálním místem nejen pro rodiny s dětmi. Uzavřený objekt zajistí jeho rezidentům klid a soukromí, součástí komplexu bude i dětské hřiště, které má být vyhrazeno pouze pro obyvatele objektu a jejich návštěvy. Velikost bytů se pohybuje od malých garsonek až po byty o velikosti 85 m².


Paprsek Stodůlky je nejlepším Realitním projektem roku 2024

Nový rezidenční projekt PAPRSEK Stodůlky od developera Trigema získal hned dvě ocenění v soutěži Realitní projekt roku 2023, a to v kategorii Cena veřejnosti na Praze 5 i cenu Absolutního vítěze v této kategorii. Paprsek vzdává hold městské atmosféře a celým svým konceptem, polohou i dynamikou architektury přináší náladu newyorského Manhattanu do pražských Stodůlek. Rezidenční projekt Paprsek přímo na metru kombinuje koncept obytného domu s třemi stovkami bytů a parkovacích míst a komerčního parteru s obchody, kavárnami, bistry, restauracemi a službami. Mezi bytovými domy vzniknou relaxační zelené zóny.


Semerínka v Radlicích od Crestylu

Budova v pražských Radlicích skládající se ze čtyř různě vysokých bloků nabídne 185 bytů a z horních pater nerušený výhled na Prahu i do okolní zeleně. Ve vnitroblocích vyroste komunitní zahrada a zázemí pro rodiny s dětmi. Projekt se nachází v pěší vzdálenosti od stanic metra Jinonice i Radlická. V nejbližším okolí Semerínky se nacházejí plavecký bazén, koupaliště, sportovní hala, fitness a několik tenisových kurtů včetně celoročně kryté haly. Za podobou projektu stojí architektonické studio Davida Chmelaře, venkovní prostory navrhl zahradní architekt Petr Hodonický. Projekt je pojmenován po železniční legendě Pražský Semmering, která má zastávku v nedalekých Jinonicích a jezdí na Hlavní nádraží.


Smíchovský LIHOVAR kolauduje první etapu

LIHOVAR je projektem Trigemy v nové oblasti Smíchov Riverside, lemující levý břeh Vltavy. Nová rezidenční čtvrť se už z dálky hlásí ikonickými továrními komíny, pilovou střechou a fasádami z červených cihel. První obyvatelé se tak budou stěhovat v dubnu letošního roku. Celý areál tří bloků nabídne byty s dispozicemi od malých 1+kk až po velkorysé 5+kk, včetně nadstandardních dispozic či bydlení v penthousu. LIHOVAR nabízí vlastní bydlení i pronájem, obojí v té nejvyšší kvalitě a standardu, stejně jako v karlínském Fragmentu.


Rodinné domy Mezi vilkami v Dubči

Prodej butikového projektu trojice rodinných domů Mezi vilkami v Praze Dubči zahájila v únoru letošního roku realitní kancelář TIDE REALITY. Domy s nízkou energetickou spotřebou budou mít vytápění tepelnými čerpadly, v základní ceně je zahrnuta i příprava na instalaci fotovoltaických panelů a nabíjení pro elektroauto v garáži. Investorem projektu je sesterská firma společnosti U jezírka, jejíž předešlý projekt Byty na návsi v Dolních Měcholupech se v roce 2023 dostal do nejužšího výběru 4 projektů v soutěži Best of Realty.


Top Estates zahájila výstavbu druhé etapy Barrandez-Vous 

Developerská skupina TOP ESTATES zahájila výstavbu druhé etapy prémiového projektu Barrandez-Vous, během dvou let tak vznikne bytový dům s téměř padesáti byty a výhledy na celou metropoli. Nový objekt harmonicky ucelí stávající rezidenční komplex a naváže na úspěšnou první etapu, která získala mnoho prestižních ocenění za architekturu i veřejný prostor. Developer chce do projektu zahrnout více umění, designu, moderních technologií i prémiového standardu a posunout komfort bydlení ve druhé etapě Barrandez-Vous ještě o něco výš. Projekt se nachází na Barrandově, v lokalitě s kvalitní občanskou vybaveností a přímým spojením do centra, v blízkém okolí je hned několik přírodních rezervací jako Prokopské údolí, Chuchelský háj a Červený lom.


Apartmány Dog in Dock

Kolem mladého vinařství Dog in Dock postupně vzniká areál s cílem vytvořit přístav, do kterého se mají vždy rádi vracet nejen milovníci vína. Nové apartmánové ubytování ve Veselí nad Moravou se otevře už v květnu. V srdci tohoto malebného města nabídne elegantně vybavené apartmány, které kombinují současný design s historickým kouzlem této lokality. Z oken návštěvníky okouzlí malebný výhled do zámeckého parku a na klidnou hladinu Baťova kanálu. Otevřeno bude také Bistro s jídly z lokálních surovin a unikátními samoobslužnými vínojety s víny Dog in Dock.


Arcibiskupství rozjíždí XPlace

Nová značka nájemního bydlení XPlace, za kterou stojí kapitál Arcibiskupství pražského, v současné době vlastní 150 bytů, které pronajímá v Praze a blízkém okolí. V první polovině roku 2024 přibude dalších 114 bytů a do konce roku 2025 má nabízet až 566 bytů, na které má již podepsané smlouvy. Stává se tak klíčovým hráčem na českém trhu s nájemním bydlením. Nejnověji XPlace rozšířila portfolio o větší bytové jednotky v Milovicích, které jsou vhodné zejména pro rodiny.


Projekt Pod Hády nabízí byty v energetické třídě A

Společnost Trikaya zahájila v brněnských Maloměřicích prodej bytů. Aktuálně je v prodeji první etapa projektu, ve které vyroste necelých 167 bytů za ceny od 3,4 milionu Kč a podzemních parkovacích stání. Developer nabízí hypotéku ve výši 2,99 % s garancí na tři roky. Projekt v klidné lokalitě nabízí kvalitní architekturu a udržitelná řešení, bytové domy v první etapě splňují energetickou náročnost třídy A, díky čemuž chce developer jejím obyvatelům zajistit úspornost a komfort. Kromě bydlení čtvrť počítá i s mateřskou školou a obchody. První obyvatelé se do nových domovů nastěhují už na konci roku 2025.


Rezidence Praha Kolovraty

Nový projekt od developera ČSNF Group tvoří rodinné a bytové domy. V aktuální etapě nabízí řadové rodinné domy s vlastní zahradou. Následovat bude prodej 64 bytů ve 4 bytových domech, které budou k dispozici v průběhu roku 2025. Projekt je umístěn blízko vlakové stanice, která zajišťuje pohodlnou dostupnost do centra Prahy.


2MKZ bude stavět v Rokytnici nad Jizerou

Rodinná developerská společnost připravuje výstavbu apartmánového domu v Rokytnici nad Jizerou, kterou v tomto roce zahájí. Moderní apartmány ideální pro ty, kteří hledají odpočinek a relaxaci v horském prostředí. Budou se nacházet hned u sjezdovky a svým majitelům nabídnou vlastní parkovací stání, balkony a terasy.


Slapy Resort

Nový rezidenční projekt v Živohošti s názvem Slapy Resort od developera ČSNF nabízí k prodeji ve třech nadzemních podlažích s podzemní garáží 18 apartmánů velikosti 2+kk a 3+kk. K apartmánům v přízemí náleží soukromé předzahrádky, k ostatním jednotkám pak balkony či prostorná terasa. Díky konceptu resortu, jeho umístění v klidné části Staré Živohoště a zároveň v blízkosti řeky s marínou, lze apartmány využívat celoročně. Dopravní dostupnost atraktivní lokality je zajištěna příměstským autobusem, autem nebo lodí.


Brněnský Dornych má stavební povolení

Projekt od společnosti Crestyl nahradí v následujících letech staré obchodní centrum v sousedství brněnského hlavního nádraží. Spodní podlaží nových staveb budou vyhrazena pro obchody a služby, ve vyšších patrech bude umístěno nájemní bydlení a kanceláře. Prvním zveřejněným velkým nájemcem je klinika EUC, která zabere jednu budovu. Velký důraz má být podle developera kladen v nových prostorách na širokou nabídku restaurací, kaváren a barů – vyrůst mají na pěti tisících metrech čtverečních plochy.


Vilapark Klamovka před dokončením

Projekt od developera Metrostav Development dokončil hrubou stavbu a blíží se ke kolaudaci. Soubor dvou samostatných bytových domů s celkem 8 vchody se nachází v Praze 5 a nabízí svým novým majitelům výběr ze dvou odlišných stylů bydlení. Zatímco dům A poskytne bytům s balkony jedinečný výhled na město, dům B na jižní straně pozemku má jeho obyvatelům zajistit soukromí s výhledem do klidné zahrady. Nedaleko projektu se nachází také tenisové kurty nebo zimní stadion Nikolajka.


YouTube prodává, videa nemovitostí se těší popularitě

Díky videoprezentacím se realitním kancelářím daří nemovitosti dostávat k většímu množství zájemců. Realitní kancelář FKR na nich postavila svou marketingovou strategii s cílem ukázat nemovitost co nejširšímu publiku. Nemovitosti s videem podle této realitní kanceláře aktuálně vyhledává více než 30 % zájemců pohybujících se na trhu s nemovitostmi. Příkladem je video vily ve Varnsdorfu, kterou zhlédlo více než 200 000 uživatelů. Kancelář uvádí, že prodej vily proběhl právě díky inzerci na YouTube.


Rezidence u Mlýna v pražských Královicích

Nový projekt s 19 byty od developera ČSNF je situovaný v uzavřeném areálu o celkové rozloze 30 000 m² nabízí jednotky od 1+kk do 4+kk. Dominantou rezidence je malebný rybník s ostrůvkem, který ocení nejen děti. Bytový komplex je budován s ohledem na celoroční bydlení. Pro nerušené chvilky při čtení u vody je pro zájemce v areálu privátní biotop, ve kterém je možné i plavat. V rezidenci je místo na sport nebo třeba grilování. Projekt se nachází 25 minut od centra Prahy.