Cool industriál Kolbenovy továrny

Pražské Vysočany jsou známé svou bohatou průmyslovou historií. Místo, které dříve symbolizovalo pouze průmyslový pokrok, ale prochází dramatickou proměnou a mění se v moderní a atraktivní čtvrť. Jeden z výrazných projektů, který tuto transformaci podtrhuje, je velmi povedená renovace bývalé Kolbenovy továrny. Vzniká zde přes dvě stovky loftových bytů, ve kterých se snoubí šarm industriálu s moderním bydlením. Lofty Kolbenova nejsou jen svérázným domovem pro mladé páry a rodiny, ale také mohou být zajímavou investiční příležitostí.

Historická budova v novém kabátě

Rekonstrukce Kolbenovy továrny propojuje industriální dědictví s prvky moderního developmentu. Architektonické studio Masák & Partner zde přetváří prostor tak, aby všechny nové byty respektovaly původní charakter industriální stavby. Budova bývalé Kolbenovy továrny v sobě nese odkaz na důležitou historii pražských Vysočan a průmyslového pokroku v Českých zemích obecně. 

Architekti tohoto projektu věří, že minulost a současnost mohou tvořit harmonickou symbiózu. Při rekonstrukci bytů je zachována původní železobetonová konstrukce, a velkorysé prostory továrny tak vytvářejí nezaměnitelný charakter loftových bytů.

Interiéry budou obohaceny průmyslovými artefakty, jako jsou elegantní ocelová nebo litinová schodiště a kovová okna doplněná exteriérovými stínicími roletami. Téměř všechny byty budou disponovat balkonem nebo předzahrádkou, přičemž některé lofty v nejvyšším patře svým obyvatelům nabídnou střešní terasu. A právě kombinace zachovaných historických prvků a vkusného moderního designu vytváří jedinečnou atmosféru, která láká ty, kteří spojení krásy minulosti s pohodlím a stylem současnosti ocení.

Moderní bydlení ve skvělé lokalitě

Lofty Kolbenova nabízejí nejen kvalitní bydlení, ale dnes i výbornou polohu se skvělou dostupností. Nacházejí se blízko stanice metra v nové a neuvěřitelně dynamicky se rozvíjející lokalitě. V okolí budoucího komplexu budou mít obyvatelé přístup k široké škále možností pro kulturní, kulinářské a společenské zážitky. Nové atrakce a podniky, včetně kaváren, restaurací a mikro pivovarů, budou pro jeho obyvatele tvořit pulzující centrum.

Pro ty, kteří milují přírodu a aktivní životní styl, jsou v blízkosti k dispozici parky jako Zahrádka nebo Podviní s bohatými možnostmi pro sportovní a relaxační aktivity.

Investiční příležitost

Lofty Kolbenova do lokality přinášejí výjimečné bydlení. Ale mohou také představovat atraktivní investiční příležitost. S dynamickým rozvojem Vysočan a rostoucí poptávkou po bydlení se v této lokalitě projekt stává lákavým také pro investory.

Vzorový byt a úroveň standardů

Ačkoliv je dokončení všech bytových jednotek zatím hudbou budoucnosti, developer má pro zájemce o prohlídku připravený vzorový byt, vybavený moderními interiérovými doplňky od českých i zahraničních designérů a zakázkovým industriálně laděným nábytkem. Jako jsou například krásné vázy od českého skláře Františka Jungvirta, které k industriální atmosféře tohoto bytu perfektně ladí. Prohlídka vzorového bytu zájemcům nabízí náhled na kvalitu a design, kterým se mohou inspirovat.

Interiéry budou obohaceny průmyslovými artefakty, jako jsou elegantní ocelová nebo litinová schodiště a kovová okna doplněná exteriérovými stínicími roletami.

Kombinace zachovaných historických prvků a moderního designu vytváří jedinečnou atmosféru, která láká ty, kteří spojení krásy minulosti s pohodlím a stylem současnosti ocení.