Cabinette ve Valencii hraje film Playtime

Motivem této malé coworkingové kanceláře Cabinette, kterou pro kreativce navrhla designérská dvojice Masquespacio do víceúčelové budovy ve čtvrti La Fuensanta ve Valencii, byl film Playtime z 60. let 20. století od francouzského režiséra Jacquese Tatiho.

Prostor byl původně zařízen jako byt a interiérové ​​studio Masquespacio překonfigurovalo jeho půdorys tak, aby se do něj vešla řada pracovních ploch pro členy Cabinette. Zakladatelé studia, Christophe Penasse a Ana Milena Hernández Palacios, chtěli dát prostoru o rozloze 200 metrů čtverečních retrofuturistickou estetiku, která je atraktivní pro mileniály, ale zároveň naváže na historii.

Zvláštním referenčním bodem byl Playtime – komediální film z roku 1967 režírovaný Jacquesem Tatim, který sleduje postavu Monsieura Hulota pohybující se ve verzi budoucí Paříže plné gadgetů.

„Jednou jsme navštívili tady ve Valencii muzejní instalaci, kde předvedli některé fragmenty z filmu, zvláště moment, kdy jde hlavní herec na schůzku," říká Christophe Penasse.

Ve filmu, když Hulot dorazí na schůzku, vstoupí do obrovské kanceláře, kde je stůl každého zaměstnance uzavřen krabicí vyloženou skříní – tato vlastnost inspirovala název Cabinette.

Dvojice Christophe a Ana Milena mají v coworkingovém prostoru podobně rozdělené stoly, jen místo jednotlivých boxů postavili nízko položené příčky 

Stěny a některé podlahy jsou natřeny čokoládově hnědou barvou a doplňují ocelové stoličky z kolekce Masquespacio Déjà-Vu. Každý z nich má vrstvy hnědé, okrové a modré třásně. Do mezipatra, kde se nachází pár intimních zasedacích místností pro setkání nebo telefonní hovory, své uživatele dovede jednoduché kovové schodiště.

Stejně, jako ve filmu Playtime, jsou stoly a židle v Cabinette pastelově zeleno-modré barvy. Tatáž barva je použita i na podlaze, na pultu, na dlážděné zadní stěně a několika skříních v kuchyni.


Text: Dana Hradecká

Foto: archiv Adresa

Mohlo by vás zajímat