5 inspirativních coworkingů z Evropy a USA

Ať už jste nezávislý živnostník, malý start-up nebo zaměstnanec většího podniku, coworkingové kanceláře pro vás mohou být pohodlným a flexibilním řešením, pokud hledáte flexibilitu, moderní a komfortní zázemí a inspiraci od zajímavých lidí, se kterými se můžete setkat.

Přinášíme vám pět konceptů sdílených kanceláří z Evropy a Spojených států, které elegantně spojují útulné domácí prvky, jako jsou pohodlná křesla a designové pohovky, s propracovanými administrativními prostory nabízejícími moderní stoly, příčky pro zajištění soukromí a kvalitní interiérové doplňky. Coworkingové prostory navíc jejich uživatelům poskytují příležitosti k navazování kontaktů, místa k občerstvení nebo prostory pro cvičení.

1. NeueHouse v ikonické budově Bradbury Building v Los Angeles

Za realizací coworkingového místa s názvem NeueHouse stojí kanadské studio DesignAgency, které ve slavné historické budově z 90. let 19. století v centru Los Angeles zabírá jedno patro.

2. Bruselská pobočka Fosbury & Sons v prefabrikované administrativní budově

Designové studio Going East přepracovalo v Bruselu charakteristickou betonovou administrativní budovu ze 70. let 20. století od belgického architekta Constantina Brodzkiho pro místního provozovatele coworkingových kanceláří, společnost Fosbury & Sons.

3. Nové využití bývalé amsterodamské nemocnice z 19. století

První mezinárodní pobočkou stejné společnosti je budova bývalé nemocnice Prinsengrachtziekenhuis z 19. století, jejíž historie sahá až do roku 1845. Toto moderní coworkingové centrum Fosbury & Sons Amsterdam o rozloze 6 000 metrů čtverečních se nachází v těsné blízkosti městského kanálu Prinsengracht.

4. Dámský coworkingový klub „The Wing“ vrátil život do bývalé papírny v Brooklynu

Newyorská interiérová designérka Chiara de Rege si dala za cíl vytvořit útulnou atmosféru v brooklynské lokalitě, coworkingového konceptu The Wing.

5. Cabinette ve Valencii hraje film Playtime

Motivem této malé coworkingové kanceláře Cabinette, kterou pro kreativce navrhla designérská dvojice Masquespacio do víceúčelové budovy ve čtvrti La Fuensanta ve Valencii, byl film Playtime z 60. let 20. století od francouzského režiséra Jacquese Tatiho.